Kunnskap
Hjem > Kunnskap > Innhold

Åpne Die Forgings Knowledge Learning

Åpne Die Forgings kunnskapsopplæring

Smelteprosess er en metode for å påføre trykk på et metallemne ved å bruke en smi-maskin for å produsere en plastisk deformasjon for å oppnå en bearbeidingsmetode med en viss mekanisk egenskap, en viss form og en smiing, smiing (smiing og stansing). En av de to hovedkomponenter.

Deformasjonstemperatur

Omkrystalliseringstemperaturen av stålet er ca. 727 ° C, men vanligvis 800 ° C brukes som skillelinje, varm smiing høyere enn 800 ° C; mellom 300 og 800 ° C kalles varm smiing eller semi-hot smiing.

Blank

Ifølge bevegelsen av blankt kan Open Die Forgings være delt inn i fritt smiing, opprør, ekstrudering, dør smiing, lukket smiing, lukket opprør.

1, fri smiing Bruken av støt eller trykk for å gjøre metallet i øvre og nedre jern (ambolt) mellom deformasjonen for å få de nødvendige smirene, det er manuelle Open Die Smidde og mekanisk smiing av to slags smiing.

2, smiing. Die smiing er delt inn i Open Die Smidde og lukket smiing. Metallblanker i en viss form av smiingstrykkdeformasjonen og får smiing, men også delt inn i kald smiing, smalsing, radial smiing og ekstrudering og så videre.

3, lukket smiing og lukket forstyrrende fordi det ikke er noe blits, er bruken av materialer høy. Med en prosess eller noen få prosesser kan være ferdig komplisert smiing etterbehandling. I mangel av blits reduseres kraftfeltet for smiing og den nødvendige belastningen reduseres. Det skal imidlertid bemerkes at blankt ikke kan være helt begrenset, for å strengt kontrollere volumet av blankt, kontrollere den relative posisjonen til smi-dysen og smiingsmålinger, innsats for å redusere smi-dørssliteklæringen.

Smi dør

I henhold til smiingsmodusen for bevegelse kan mold smiing deles inn i svingrull, sving smiing, rull smiing, kryss kile rullende, rullende ring og skrå rullende og så videre. Swing roll, swing smiing og rullende ring kan også brukes smi prosessering. For å forbedre bruken av materialet kan rulle smiing og rulling brukes som et langstrakt materiale før prosesseringsprosessen. Og fri smiing samme roterende die smiing er også en del av formen, og dens fordel er sammenlignet med størrelsen på smiing, kan åpen mold smiing kraft også oppnås under liten form. Inkludert fri smiing i denne smi-metoden, er behandlingen av materialer fra støpeflaten nær den frie overflateekspansjonen derfor vanskelig å sikre nøyaktighet, slik at retningen til smi-dør og smi prosess med datastyring, kan du bruke lavere Fra mold smiing kraft for å oppnå kompleks form, høy presisjon produkter, for eksempel produksjon av mange varianter, stor størrelse turbine blader og andre smirer. Mold molding utstyr dø bevegelse og graden av frihet er inkonsekvent, i henhold til egenskapene til deformasjon av den nedre dødpunkt deformasjon, mold molding utstyr kan deles inn i følgende fire former:

1, begrense typen smi-dysekraft: hydraulisk skyvemotor hydraulisk maskin.

2, kvasi-strekk grense måte: hydraulisk driv vev kobling mekanisme av hydraulikkmaskinen.

3, strekkgrensevei: vev, tilkoblingsstang og kilemekanisme for å kjøre glidebryteren på den mekaniske pressen.

4, energien grense: bruk av skrue mekanisme av spiral og friksjon trykk.

Kraftig luftmotor for hydrauliske presser For å oppnå høy nøyaktighet, bør det tas hensyn til overbelastning, kontrollhastighet og muggposisjon i nedre dødsenter. Som disse vil ha effekter på smiing, form nøyaktighet og smi dø livet. I tillegg, for å opprettholde nøyaktigheten, bør du også være oppmerksom på å justere glidebryteren, for å sikre stivhet, justere nedre dødsenteret og bruk av hjelpetransmisjon og andre tiltak.

Slider

I tillegg til vertikal og horisontal bevegelse av glidebryteren (for de langstrakte delene av formen smiing, smøring og høyhastighetsproduksjon av deler smi deler) kan bruken av kompensasjonsanordning være

Glatt Åpne Dør Smidde ut av de første store diskprodukter for å øke retningen til andre sportsgrene. Ovennevnte faktorer er forskjellige, den nødvendige smiingskraften, prosessen, materialutnyttelsen, produksjonen, dimensjonale toleranser og smøringskjølingsmetoder er forskjellige. Disse faktorene er også faktorer som påvirker nivået på automatisering.


Jingjiang Jinlun Machine Manufacturing Co, Ltd

S